Snelheid is relatief

Eerst de feiten, hebben we dat gehad.

  • 3 coachingssessies met Michiel: check
  • Ademhalingsproblemen opgelost? check
  • Steady cadance: check (174)
  • Veldtest gedaan met Michiel voor omslagpunt en hartslagzones: check
  • Trainingsschema voor 3 trails in oktober: check
  • Alles goed met het lichaam? Jeen

Linkervoet
Het zou toch mooi zijn als “mind over matter” letterlijk te nemen was en ik eens een goed gesprek met mijn linkervoet kon hebben. Hij speelt op, gelukkig op een andere manier dan hiervoor, maar toch. Met de nieuwe manier van lopen, land ik op mijn middenvoet en de boog van mijn voet speelt nu op. Gelukkig heb elk nadeel suh voordeel: voet is dus aan het aanpassen en wennen. Doorbijten en goed in de gaten houden. Als het erger wordt, rustig aan (zucht).

Tijd/snelheid
Als je al langer loopt, ontwikkel je een gevoel voor snelheid en tijd tijdens het lopen. Je hebt daar bijna geen horloge meer voor nodig, je voelt dat het goed gaat, hoe lang je onderweg bent en wat je snelheid is.

Maar nu niet meer dus…

Mijn gevoel voor snelheid en tijd is volledig weg. Met de nieuwe (hogere) pasfrequentie zet ik meer stappen over een bepaalde afstand. De loopjes die ik al jaren deed, lijken veel langer te duren. Alsof mijn geest bijhoudt hoeveel stappen ik zet op een bepaalde afstand en hij nu de weg kwijt is. Daarnaast ben ik veel bewuster aan het lopen (bewust bekwaam) en moet de stap naar onbewust bekwaam nog gezet worden. Dat zal er ook wel mee te maken hebben.

Heb nog wat stappen te zetten…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *